12 Eylül 2012 Çarşamba

ANDROID İÇİN BEDAVA İKİ SÜPER OYUN !!!

Herkese merhaba ,
Dedik ya android hep bir adım önde ve öyle olmayada devam edecek umuyorum.İşte ispatlarından birisi daha.Normalde iphone da ücretli olan iki oyun android kullanıcıları için bedava olarak piyasaya sürüldü.Buyrun birlikte inceleyelim...

Bunlardan ilki : DEAD TRIGGER

İlk oyunuyla büyük başarı sağlayan madfinger firması, haziran ayı sonlarında çıkardığı ikinci oyunu olan Dead Trigger ile bir kez daha IOS ve ANDROID işletim sistemlerinde büyük ilgi topladı.Oyun apple da 0.99 $ olarak piyasaya sürüldü ve hala o fiyatı koruyor ancak android kullanıcıları bu oyunu android markette bedava indirebilirler..




 Konusu ile kısaca şöyle ,
Ölümcül bir virüs milyonlarca insanı öldürmüş pek az insan hayatta kalabilmiştir.Para değerini ve önemini kaybetmiş, sadece hayatta kalmak değerli olmuştur.Hayatta kalan pek az insandan biri olarak  sizin göreviniz ,insan yiyen zombilere karşı mücadele etmektir.

3 boyutlu FPS tipindeki bu oyun sizi esir alacak bırakamayacaksınız..Özellikle Tegra 3 işlemcili cihazlarda bazı güzel süprizler sizleri bekliyor...İyi eğlenceler...






İkinci Oyunumuz  : DEER HUNTER RELOADED

GLU firmasının piyasaya sürdüğü bu oyunun önceki versiyonlarını hepiniz hatırlayacaksınız..İşte bu son sürüm ve yepyeni özelliklerle ,yeni hayvanlar ve kabiliyetlerle piyasaya sürüldü.Av meraklılarının çok beğeneceği bu oyunuda yine android marketten ücretsiz olarak indirebilirsiniz..Ancak yaklaşık 278 mb lık bir veri indirileceği için wi-fi kullanmanızı öneririm.



Kendinizi gerçek bir avcı gibi hissedeceğiniz bu oyunda size iyi eğlenceler..Ve artık gece görüş sistemi ile sizi geceleride kimse durduramayacak.....Rast gele :)

















8 Eylül 2012 Cumartesi

HTC ONE X ile GALAXY S3 KARŞILAŞTIRMASI

Merhaba,
Bugün sizler için  Android dünyasına fırtına gibi giren iki cihazın karşılaştırmasını yapacağız.Bu cihazlar HTC ONE X ve GALAXY S III.Her iki cihazda aslında markalarının şu anda piyasadaki yıldız oyuncuları.Satış rakamlarıda bunun bir kanıtı.Ancak yinede yeni bir cihaz almaya karar veren okuyucuların ,özelliklede bu iki cihaz arasında kalanlar için incelememizin faydalı olacağına inanıyorum.
 
 
Herşeyden önce söylemeliyim ki , ikiside teknolojinin son nimetlerini cömertçe kullanmışlar.Pek çok noktada benzer özellikler gösterselerde birbirlerinden ayrıldıkları noktalarda yok değil.Tüm bunları öğrenebilmek için buyrun cihazları inceleyelim...
 
İlk bakışta ikisinin de daha büyük olan daha iyidir felsefesiyle yola çıktıklarını söyleyebiliriz. HTC One X 4.7" iken Samsung Galaxy S 3 4.8" ekrana sahip ve Galaxy S 3 az farkla daha incedir. One X 130 g ve S 3, 133g ağırlığındadır. Ayrıca One x'in aksine Samsung un tasarımı bataryayı değiştirebilme imkanı veriyor. One X sadece 32GB depolama hafızası sunarken Galaxy S 3 16GB,32GB ve 64GB seçenekleriyle birlikte geliyor.
 
Bir çok yönüyle birbirine benzeyen bu iki cihaz, microSD kart girişine, iyi özelliklerde kameraya, LED flaş, microUSB, TV-out ve USB OTG bulunduruyor.Galaxy S 3 menü ve geri tuşları bulunduruyor. HTC One X'in bu fonksiyonları da dokunmatik olarak karşımıza çıkıyor. Bu aşamada S 3 daha tanıdık bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Ekran özelliklerini inceleyecek olursak Galaxy S 3 Super AMOLED ekrana sahipken, One X IPS LCD2 ekrana sahiptir. Piksel yoğunlukları 306ppi ye 312ppi.
 
İki ekran da Gorilla Glass ile kaplı. Aşağıdaki grafikte ekranlarındaki renk oluşumları karşılaştırılmıştır. Bildiğiniz gibi Samsung Android ile TouchWiz kullanıyor. Uygulamaları inceleyecek olursak,ikisi de 25GB HTC, 50GB Samsung olmak üzere Dropbox için hafıza sunuyor. Samsung'ta Smart Stay ve Direct Call uygulamaları en dikkat çekenler arasında. Yine de ikisinin de iyi bir Android deneyimi sağladıklarını söyleyebiliriz.
 
 
 
Galaxy S 3'ün TouchWiz kamerası daha kullanışlı diyebiliriz. İki kamera uygulamasında da kestirme butonlar bulunuyor. Küçük bir fark var ki HTC One X resmi çektikten sonra size depolama yerini sormaktadır, Galaxy S 3'te ise çektiğiniz fotoğraflar direk önceden belirlenmiş yere kaydedilir. 8MP kamera 3264x2448 piksel çözünürlük sunmaktadır. Galaxy S 3'te kullanılan lensler HTC'ye göre daha geniştir. Çekilen resim örneklerinde de gördüğünüz gibi oldukça fark oluşmaktadır.
 

 
 
Bildiğiniz gibi HTC One X Beats ses sistemine sahip, bu tabiki Samsung Galaxy'nin yanında avantaj olarak kalan özelliklerden bir tanesi. Ancak testlerimiz sonucunda iki cihaz arasında çok fark olmadığını ikisinin de iyi derecede kalitesinin olduğunu söylemeliyiz.
Samsung Galaxy S 3'te 2100mAh, HTC'de ise 1800mAh batarya bulunmaktadır. Galaxy S 3'ün ekran büyüklüğünü ve HTC'de bulunan güç tasarrufu sağlayan sistemin olmadığını düşünürsek çok büyük bir fark kalmıyor. Galaxy S 3 10 saat 20 dakika 3G konuşma süresi HTC One X ise 9 saat 57 dakika 3G konuşma süresi sunar.
 
Genel olarak;
HTC One X
  • Etkileyici polikarbon tasarımı
  • Canlı IPS LCD2 ekranı
  • Beats ses sistemi
  • Daha ucuz fiyatıyla Samsung S 3'ün önüne geçebiliyor.
Samsung S 3 ise
  • Büyük ekranı (4.8")
  • 16GB/32GB/64GB versiyonlarıyla daha büyük depolama kapasitesi
  • SVoice sesli asistanı
  • S Beam hızlı ve kolay dosya transferi
  • 2100mAh batarya
  • 1.9 MP ön kamerası
  • 30 fps hızıyla HTC One X'i gölgede bırakmaktadır. (HTC'de 24 fps)

 
 
Görüntü ve tasarım açısından HTC One X daha iyi olsa da bazı özelliklerde Galaxy S 3 öne geçiyor. Ancak yine de iki telefon da piyasanın en iyilerinden ve çok iyi Android deneyimi sunan cihazlar arasında bulunuyor.Karar sizin..