28 Ocak 2012 Cumartesi

HTC HD2 YENİDEN DOĞDU....

Aslında şu nandrom yükleme işi başta biraz karışık gelse bile biraz dikkatli okuyup dikkatli bir şekilde adımları sırasıyla uygularsanız herhangi bir sıkıntı yaşamayacaksınız...
Evet biraz garip gelebilir size ama zaten bu yazıyı dikkatlice okuyunca telefonunuza android nandrom yüklemek artık size çocuk oyuncağı gelecek.Çünkü bende geçmişte defalarca yanlış şeyler yaptım ama sonunda nand romları artık gözüm kapalı şekilde yükleyebilir hale geldim...şimdi sizlere hata yapmadan nasıl android nandrom yükleneceğini anlatacağım.
 Burada size daha fazla hafıza alanı yaratabilecek CWR (CLOCK WORK RECOVERY ) modunda android nandrom yükleme aşamaları anlatılacak.. Örnek olarak HTC HD2 (HTC LEO ) telefon kullanılmıştır.. Şimdi başlayalım...Hepinize kolay gelsin :))

NOT : İşiniz bittiğinde telefonunuz aşağıdaki gibi görünecek (Android yüklendikten sonra GO WEATHER programını kurarsanız sizin ekranınızdada görüldüğü gibi hava durumuna göre değişen arka fon oluşacaktır...çok hoş ve eğlenceli)









Android nandrom telefonunuzda Windows Mobile nasıl çalışıyorsa aynı şekilde sorunsuz çalışır.
İşlemler;


1. Bilgisayarda Senkronize için gerekli programı kuralım.
 Windows 7 kullanıcıları için http://uploaded.to/file/55y0vxoz
 Windows XP kullanıcıları için http://uploaded.to/file/dzdmckzb


2. Telefonu USB Kablosu ile senkronizasyon modunda bilgisayarınıza bağlayın. Bilgisayarda Mobile Device center, telefonda Active sync açık olmalı ve aralarında bağlantı kurulmuş olmalı.
3. Telefonu kapatıyoruz. Ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz bu sırada telefonun açma/kapama tuşuna 1 saniye süresince basıyoruz ve bırakıyoruz, ses kısma tuşunu ise ekrana görüntü gelince bırakıyoruz. Karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran geliyor.








Bu ekranda SPL- nin yanında yazan numarayı not alıyoruz.


SPL versiyonunuzun aşağıdakilerden biri olması gerekiyor.


SPL 1.42.0000
SPL 1.62.0000
SPL 1.66.0000
SPL 2.07.0000
SPL 2.08.0000
SPL 2.10.0000


( NOT : Ancak bazı telefonlarda  SPL 3.03 ile başlıyabiliyor..Bunun için şu işlem yapılmalı ... 



- http://uploaded.to/file/9yx3hur6 adresine ROM dosyasını bilgisayarınıza indirin. İnen dosyanın uzantısını .zip yapın ve arşivin içini açın. RUU_signed.nbh adındaki dosyayı masaüstüne çıkartın ve adını LEOIMG.nbh olarak değiştirin.

- Telefonu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın, Bilgisayarım içinde hafıza kartını bulun üzerine sağ tıklayıp Biçimlendir deyin. Dikkat: Hafıza kartındaki dosyalar silinecek. FAT32 formatında biçimlendirin.

- LEOIMG dosyasını hafıza kartına atın. Dikkat: hafıza kartında başka dosya olmasın.

- Telefonu kapatıyoruz. Ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz bu sırada telefonun açma/kapama tuşuna 1 saniye süresince basıyoruz ve bırakıyoruz, ses kısma tuşunu ise ekrana görüntü gelince bırakıyoruz. Karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran geliyor.







- Yeni ROM kurulmaya başlanacaktır. Kısa bir süre sonra yüklenme biter.

- ROM yüklemesi bitince ekranda işlemin bittiği yazacaktır. Telefonun pilini çıkarın geri takın ve telefonu açın, ROM kurulsun. Telefon kullanılabilir hale gelsin. Tüm işlemler bittiğinde telefonun pil kapağının altındaki hard reset tuşunu kullanarak resetleyin. Hard Reset tuşu aşağıdaki resimde gösterilmiştir.  )









Devam edelim..


Şimdi HSPL işlemini yapacağız yani telefona başka bir işletim sistemi kurma kilidini kıracağız.


4. Telefonun pilini çıkarıp tekrar takıyoruz ve telefonu açıyoruz, USB kablosu ile telefonu bilgisayara bağlıyoruz. Telefonda Active Sync programını çalıştırıyoruz ve bilgisayara bağlanıyoruz.
Dikkat: Bilgisayarınızı ayarlayın, kesinlikle uyku moduna girmesin, telefonunuzun şarkı en az %50 olsun.


5. Yukarıda telefonun SPL versiyonunu öğrenmiştik eğerki SPL versiyonu
SPL 1.42.0000, SPL 1.62.0000, SPL 1.66.0000, SPL 2.07.0000, SPL 2.08.0000 versiyonlarından biri ise bu adrese tıklayarak gerekli dosyayı indiriyoruz. Eğerki SPL versiyonu SPL 2.10.0000 ise bu adrese tıklayarak gerekli dosyayı indiriyoruz.

6. İndirdiğimiz zip dosyasının içindeki programı masaüstüne çıkarıyoruz ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyoruz. Karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor.




Resimde görüldüğü gibi 2.08.HSPL ı seçip Next butonuna basıyoruz karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.




Yükleme işlemi bitince telefonun ekranında "We Hacked It" mesajını göreceksiniz. Bu mesajı gördüyseniz bu işlem başarı ile olmuş demektir. Bu sırada telefon kapanıp tekrar açılır. Eğer kapanıp açılmaz ise pili çıkarıp takın ve telefonu açın.

7. Telefonun Radio ROM' unu değiştireceğiz.
- Bu adrese tıklayarak Radio ROM zip dosyasını indirip içindeki RUU_signed adlı dosyayı masaüstüne çıkarıyoruz.
- Bu adrese tıklayarak CustomRUU zip dosyasını indirip içindeki CustomRUU programını masaüstüne çıkarıyoruz.
- Bu masaüstüne çıkardığımız 2 dosyayı yeni bir klasör oluşturup içine atıyoruz. Aşağıdaki resimdeki gibi.





- Eğer telefon bilgisayara USB kablosu ile bağlı değilse bağlıyoruz.

- Telefonu kapatıyoruz. Ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz bu sırada telefonun açma/kapama tuşuna 1 saniye süresince basıyoruz ve bırakıyoruz, ses kısma tuşunu ise ekrana görüntü gelince bırakıyoruz. Karşımıza yukarıdaki işlemlerde girdiğimiz 3 renkli bootloader ekranı çıkıyor.

- Klasörde CustomRUU programına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyoruz. Yüklemenin olmasını bekliyoruz. Yükleme olduktan sonra telefon yeniden açılacaktır.

8. Android' i telefonda çalıştırmaya yarayacak MAGLDR v1.13 programını telefona kuracağız.

- Bu adrese tıklayarak MAGLDR v1.13 rar dosyasını indiriyoruz ve içindeki klasörü masaüstüne çıkarıyoruz.

- Telefonun USB kablosu ile bilgisayara bağlı olduğunu kontrol ediyoruz.
- Telefonu kapatıyoruz. Ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz bu sırada telefonun açma/kapama tuşuna 1 saniye süresince basıyoruz ve bırakıyoruz, ses kısma tuşunu ise ekrana görüntü gelince bırakıyoruz. Karşımıza yukarıdaki işlemlerde girdiğimiz 3 renkli bootloader ekranı çıkıyor.
- Masaüstüne çıkardığımız MAGLDR113_DAF klasörüne giriyoruz. ROMUpdateUtility programına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. Aşağıdaki resimde görülen kutuyu tickliyoruz ve Next' basıyoruz.




Next dedikten sonra gelen ekranda I completed the steps indicated above yazısının solundaki kutuyu tickliyoruz ve Next' e basıyoruz. Yükleme başlıyor. Cihaz bu sırada bootloader ekranına giricek ve gerekli yüklemeler yapılacak, yükleme bitince telefon tekrardan açılacak.


9. Telefona Android ROM ları yüklemenize yarayacak ClockWork Recovery' i kuracağız.

- USB kablosunu telefondan çekin. Telefonun pilini çıkartın ve tekrar takın. Telefonun açma/kapama tuşuna basılı tutun 5-10 saniye arasında karşınıza Magldr menüsü gelecek, gelince bırakın ve USB kablosunu tekrardan telefona takın. Magldr menüsü aşağıdaki resimdeki gibidir.





- Bu adrese tıklayarak zip dosyasını indirin ve içindeki MAGLDR_CWM_Recovery_v3.2.0.0_for_NexusHD2_135M klasörünü masaüstüne çıkartın.

- Telefonda ses kısma tuşuna basarak USB Flasher seçeneğine gelin ve arama yapma tuşuna 2 saniye basın. Telefon ekranında USB Flasher Mode yazar, altındaki satırda da Wait USB...USB yazar.

- Masaüstündeki MAGLDR_CWM_Recovery_v3.2.0.0_for_NexusHD2_135M klasörüne girin. DAF programına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Açılan programda sürekli Next' e basın en sonunda Waiting for usb connection diyecektir. USB bağlantısı kurulunca yüklemeye başlar ve yükleme bitince Congratulations mesajı çıkar Next' e basıp programı kapatın.

Tebrikler Recovery telefonunuza kuruldu. Kurulum bitince telefon kapanıp tekrar açılır ve karşınıza magldr menüsü çıkar.

10. Android ROM' u kuracağız.

- Bu adrese tıklayarak Android 2.3.7 ROM' u indirelim.

- Magldr menüsünde ses kısma tuşu ile USB MassStg seçeneğine gelip arama tuşu ile seçelim. Bu sırada bilgisayarınızda hafıza kartınızı göreceksiniz. İndirdiğimiz rom dosyasını hafıza kartının ana dizinine yani ilk açıldığı yere atalım. Atma işlemi bittikten sonra telefonu kapama tuşuna 1 kere basın ve magldr menüsüne dönelim.

- Ses kısma tuşu ile AD Recovery seçeneğine gelelim ve arama tuşuna basalım. Recovery menüsüne girecektir. Aşağıdaki resimdeki gibi.



- Ses kısma tuşu ile Install zip from sd card seçeneğine gelin ve arama tuşuna basın, açılan ekranda ses kısma tuşu ile choose zip from sd card seçeneğine gelin ve arama tuşuna basın, karşınıza gelen ekranda NexusHD2-Gingerbread_V3.2_NAND_(Android-2.3.5).zip dosyasına ses kısma tuşu ile gelin ve arama tuşuna basın. Ses kısma tuşu ile Yes - Install NexusHD2-Gingerbread_V3.2_NAND_(Android-2.3.7).zip dosyasına gelin ve arama tuşuna basın. ROM yüklenmeye başlayacaktır. Telefon ekranında yüklenme aşamaları gösterilecektir. Yükleme bitince önce geri tuşuna basın ve ana menüye dönün ardından arama tuşuna basarak telefonu yeniden başlatabilirsiniz. Tebrikler artık telefonunuza Android kuruldu. İstediğiniz zaman ClockWork Recovery' e girip başka istediğiniz HTC HD2 Android ROM' u kurabilirsiniz.

Clock Work Recovery Modda Rom yükleme videosunu aşağıda izleyebilirsiniz...